Nagy szívás eddig Fürednek a vizes világbajnokság

Index.hu   2017. július 08. , 11:36

Balatonfüreden rendezik a vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeit. A világbajnokság helyszíneként a városnak lehetősége adódott, hogy központi forrásokból egy mélygarázst építsen a város jelképének számító Tagore sétány bejáratának közelében, a tervezési költségekkel együtt mintegy nettó 1,91 milliárd forint értékben (a becsült 800-900 millió helyett).

A parkoló éppen hogy elkészül a vébéig. A beruházással az utolsó utáni pillanatban kezdtek el érdemben foglalkozni, majd többször is megcsúsztak, így nemhogy az egyszer már módosított, június 15-i határidőre nem készültek el, de a legeslegvégső lehetséges dátumként emlegetett június 30-ra sem.

Egy héttel az első füredi versenynap előtt még lázas versenyfutás zajlik az idővel. A képek alapján valószínűleg kevesen gondolnák, hogy bármi esély van még a rajt előtt használatba venni a létesítményt, de a látvány csalóka, egy hét alatt bámulatos optikai tuningra képes ma már az építőipar. Igazából a nagy kérdés az, hogy az épületben milyen állapotok uralkodnak, például, hogy a lifteket beszerelték-e, amik nélkül bizonyosan nem lehetne használatba venni a parkolót.

A pletykák szerint nincsenek liftek, ugyanakkor a kivitelező részéről nem hivatalosan azt az információt kaptuk, hogy kettőt is beszereltek, és igenis kész lesznek a parkolóval rajtra.

Teljes cikk itt.