Vonát akarták égetni, de egy hihető hazugság már nem jutott eszükbe

HVG Itthon   2017. november 13. , 10:43

Vona Gábor tárgyalni hívja a melegeket – harsogja címlapján a Ripost. Amiben leginkább az az érdekes, hogyan írhatnak az első oldalon olyat, aminek egyetlen eleme sem felel meg a valóságnak.

A kormányzati bulvárlap erős belpolitikai oldallal jelentkezett hétfőn. Ha már olvasót nem tudnak biztosítani a termékhez, legalább a megrendelői szándéknak maximálisan megfelelnek. Az oldal tetején a Fidesz-kongresszusról kínálnak neves megszólalókat. Alatta a főcikk szerint az ellenzék "lényegében szétesett", alatta pedig ezt a szétesést igyekeznek egy álhírrel segíteni. Azt állítják: Vona tárgyalni hívta a magyar melegeket.

A Ripost saját értesülése szerint a Jobbikban külön listát készítettek, mely ernyőszervezetekkel és személyekkel kell felvenni a kapcsolatot, hogy a pártelnök a jövő héten leülhessen az LMBTQ-közösség képviselőivel tágyalni. A bulvárlap fel is sorol párat.

Megkérdeztük Vona Gábort, hogy mi igaz az ügyből. A hvg.hu kérdésére azt írta a lehetséges tárgyalásról: nincs ilyen szándék, fel sem merült. Azt is szerettük volna tudni, hogy a bulvárlap álhírétől eltekintve a párt milyen gesztust kíván tenni a melegek felé. Vona azt válaszolta: a Jobbik számára a meleg közösség ügye érzékeny kérdés, mert annak több követelésével nem értünk egyet, pl. a házasság vagy az örökbefogadás kérdése.

Majd a pártelnök hozzátette: ettől függetlenül a nemi identitást és az ember szexuális életet olyan magánjellegű területnek tartjuk, amelybe egy politikai pártnak nincs joga beleszólni.