Vona: Kétségbeesett aljasság a jobbikos plakátok leszedetése

Helyi Válasz – alfahir.hu – Hír Tv   2017. szeptember 27. , 17:37

A kormány antidemokratikus hatalomgyakorlása újabb mélyponthoz érkezett, amikor a Jobbik plakátjait törvénytelenül, Orbán parancsára megrongálták – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A Jobbik elnöke kijelentette: a párt nem hagyja magát, 2018-ban leváltják és elszámoltatják az Orbán-kormányt. 

Orbán Viktor egyre lejjebb süllyed címmel rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke szerdán a Képviselői Irodaházban. A politikus szerint a kormány "politikai bosszúja" valójában nem az erő, hanem a "kétségbeesett aljasság" jele.

"Orbán Viktor fél tőlem, a Fidesz fél a Jobbiktól, és nagyon jól teszi" – mutatott rá Vona. Hangsúlyozta: a Jobbik nem csak a korrupciós ügyek, de az elmúlt időszak jogtiprásai ügyében is el fogja számoltatni a jelenlegi hatalom képviselőit. Hozzátette: a kormánynak nem ez az első jogsértő lépése a "plakátháború" folyamán, ám a Jobbik a törvénytelenségre mindig törvényességgel válaszolt - szögezte le a pártelnök. 

 Vona fel is sorolta a plakátháború eddigi állomásait:

"Elmondtuk, hány plakáthelyet és mennyiért béreltünk, míg a Fidesztől továbbra sem hallottunk ilyen számokat."
"A fideszes plakátrongálásokra feljelentéssel, és nem a kormánypárti plakátok megrongálásával válaszoltunk".
"A tavaszi alkotmányellenesen elfogadott plakáttörvényt tudomásul vettük, és törvényes úton, az Alkotmánybíróságon kerestünk jogorvoslatot."
"Az új jogszabályt betartva saját hirdetőfelületeket vásároltunk, ám az ide kihelyezett plakátjainkat is törvénytelenül eltávolítják"

"Mi lesz a következő lépés? Törvényt hoznak arról, hogy csak a Fidesz kampányolhat? Vagy, hogy csak a Fidesz indulhat a választásokon?" - tette fel a kérdést a politikus. 

"A fideszes gengszterpolitikával mi a jobbikos polgári politikát szegezzük szembe” – jelentette ki – „Orbán Viktor lánglelkű fiatalemberből kiégett despotává vált, aki hiába tekinti Tisza Istvánt példaképének, ha módszerei sokkal jobba hasonlítanak Rákosi Mátyáséira."

Vona szerint a a tét nemcsak az, hogy a Jobbik plakátolhat-e, hanem sokkal inkább az: lesz-e valódi demokrácia és szólásszabadság Magyarországon? Hozzátette: "Mi nem fogunk meghátrálni, nem adjuk fel a küzdelmet, ahogy a baloldal."