Vezessük be a politikai zaklatás fogalmát! Ilyen leveleket írogat az Orbán-kormány a politikusoknak

alfahir.hu   2017. november 13. , 21:05

Most Kepli Lajosnak kellett megtapasztalnia, milyen az, amikor az arrogancia túlzott lelkesedéssel párosul, pedig a Jobbik szakpolitikusa csak hazánk klímájáért aggódva írt a minisztériumnak. Tudott, hogy Orbán Viktor szemében a környezetvédelem csak egy baloldali issue (vö.: gondolat), és ennek megfelelően intézményi szinten le is építette az ágazatot.

Így például a klímavédelem a Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkársága alá tartozik (államtitkár: Szabó Zsolt).

Kepli Lajos, mint a legerősebb ellenzéki párt környezetvédelemért is felelős szakpolitikusa az NFM-nek küldött levelében arra volt kíváncsi, hogy milyen keretek között működik a fideszes Szabó Zsolt által irányított államtitkárság; többek között mekkora költségvetéssel, milyen szervezeti egységekkel, illetve milyen jogkörökkel rendelkezik.

Nos, hiába a már hazánkban is érzékelhető klímaváltozás, az Orbán-kormány válaszát még egy texasi olajbányász is megirigyelhette volna!

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára szerint ugyanis Kepli Lajos levele "annak bizonyítéka, hogy a Jobbikot a hatalomvágy foglalkoztatja, amint az a politikai közösségük országgyűlési képviselői részéről számos 'hagyományos demokratikus keretek között' megfogalmazott kérdéséből kitűnt."

Itt tartunk! S mindezt az Ön pénzéből, és büntetlenül. Bár, ahogy azt Fónagy államtitkár nagyon éles szemmel észrevette: "a választás napján a szavazók döntik el, hogy kire bízzák az ország sorsát".