Széles mozdulatokkal kenik el a titkos ferencvárosi VIP-parkolási lista ügyét

444   2018. február 13. , 06:19

Miután kiderült, hogy Bácskai János polgármester barátja, Rudits Tibor a jogszabályokat megsértve kapott ingyenes parkolási engedélyt a Ferencvárosban, a IX. kerületi polgármester különös magyarázattal állt elő. Azt állítja, hogy kollégái a vagyonkezelőben vezetnek egy titkos parkolási VIP-listát, amit előle eddig eltitkoltak, és erre került fel a vitorlás-csapattárs. Az ügy azért is érdekes, mert a barát neve szinte minden korábban feltárt IX. kerületi ügy kapcsán felbukkant: ingatlan-ügyben, százmilliós közbeszerzéseknél, étteremmé alakított turisztikai központnál, vendéglátóhelynél, parkolási svindlinél. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a zűrös ügyekben az önkormányzat hivatalai támogatják a vállalkozót, de a VIP-lista már bizonyítja, hogy belülről és suttyomban segítik Ruditsot – írja a 444.hu.

A VIP listával kapcsolatban „közleményt” adott ki az önkormányzat. Bácskai most is ugyanazt a módszert választotta, mint a hamis parkolójegyek ügyében. Felkérte a vagyonkezelőt, ahol a titkos listát vezették, hogy vizsgálja ki saját magát.

„Az elmúlt hetekben a ferencvárosi parkolási rendszerrel kapcsolatban különböző híresztelések láttak napvilágot, amelyek tisztázására Ferencváros polgármestere belső vizsgálatra és jelentéstételre utasította a FEV IX. Zrt. vezetőit.”

A polgármester ezt az eljárást hatékonynak tartja. Korábban kérdésre válaszolva elmondta, hogy ő még sosem csalódott miközben önvizsgálatot tartott. Így fogalmazott a legutóbbi közmeghallgatáson: „Ön sosem szokta megállapítani magáról, hogy igaza van? Én sosem kételkedem magamban."

A belső önvizsgálat már le is zárult. Íme az eredmény: „A FEV IX Zrt. egyik munkavállalóját a cég vezetője felfüggesztette a munkavégzés alól.”

Amiről viszont nem szól a közlemény, és amikre nem adott választ Martos Dániel, a parkolásért felelős kincstárnok:

  • Ki hozta létre a listát?
  • Mióta vezetik a listát és pontosan kiknek a gépkocsija szerepel rajta?
  • Mennyi kár érte ezzel a közösséget?
  • Kiket vonnak felelősségre?
  • Kit függesztettek fel és mennyi időre?
  • Akit felfüggesztettek, az hozta létre a listát, és az is vezette? 

A 444 információi szerint Rudits Tibor BMW-jén kívül a VIP listára felkerültek a parkolási divízió egyes vezetői által használt gépjárművek és a vagyonkezelővel kapcsolatban álló ügyvéd autója is. 

De más furcsaság is szerepel az önkormányzat szűkszavú közleményében: „Dr. Bácskai János polgármester ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a sajtóban megjelent, ferencvárosi parkolással kapcsolatos közlések miatt. A nyomozás lezárultáig Ferencváros Önkormányzata nem nyilatkozik az ügyben.”

Ez azt jelenti ferencvárosiul, hogy nem árulják el, hogy pontosan milyen ügyben tett feljelentést az önkormányzat, de addig, amíg le nem zárul az ismeretlen ügyben megindított nyomozás, addig semmit nem hoznak nyilvánosságra. 

A folytatásért kattintson az alábbi linkre!