„Rendesen” viselkedett a város, ezért kapta ajándékba a 15 milliárdos stadiont

444   2017. november 08. , 20:10

Döbbenetes mondatokkal ünnepelte a szombathelyi városvezetés a Haladás új stadionját.

Az új szombathelyi stadion eddig is maga volt a sikertörténet: 8-ra tervezték, végül 15 milliárd lett, Mészáros Lőrinc eszéki csapata avatja a Mészáros Lőrinc veje vezette klub új otthonát, aminek továbbra sincs üzemeltetője.

De a nyitómeccset megelőző stadionavató mind közül kiemelkedik. Az RTL Klub Híradója a kézilabda csarnok (!!) üres székei előtt rendezett ünnepen szerencsére ott volt, és rögzített.

Puskás Tivadar polgármester, Szombathely első embere az adófizetők 15 milliárd forintjából felrántott épületet ajándéknak titulálta, amit a város jó viselkedésével érdemelt ki. Puskás Tivadar Jézuskáig tartó gondolatmenete szerint azok a városok, ahol nincs 15 milliárdos stadion, rosszak.

„Ahhoz, hogy ilyen ajándékot kapjon valaki, ahhoz nyilvánvalóan rendesen kell viselkednie. Karácsony tájékán minden gyerek tudja, hpgy rendesen kell viselkedni, mert a Jézuska akkor sok ajándékot hoz” – tudta mondani a polgármester.

Hende Csaba országgyűlési képviselő nem traktálta számokkal, kalkulációval, tervel az üzemeltetés miatt jajveszékelőket. "Vélhetően" ugyanannyiba fog kerülni mint a régi, jelentette ki Hende. A politikust nem zavarta meg, hogy Szombathely jelenleg évi 150 millió körüli támogatást szán az üzemeltetésre, míg a régi stadion évi 300 millióba került.

A Nyugat.hu számolt be a a Haladás VSE elnöki posztját 2013. óta betöltő Homlok Zsolt beszédéről, aki "előbb elárulta a titkot, mit is jelent a haladás szó, megnézte az értelmező kéziszótárban: előremenetelés, erkölcsi előrelépés". Majd kijelentette: „és ma, 2017-ben itt állunk egy létesítményben, elszorul a szívem, hiszen ez egy álom volt! És az álom most teljesült. Itt vagyunk, egy új komplexumban, ami már a miénk, a családé, a Haladás-családé, és a következő napokban kezdjük a beköltözést”.