Orbán három éve még azt kérte az ENSZ-től, hogy vezessen be „világkvótát” a migránsok befogadására

444   2018. március 04. , 19:04

Ma már azt mondja, hogy az ENSZ a Soros-tervet hajtja végre, a menekültkvóták pedig megsemmisítik az európai civilizációt.

Miután Orbán Viktor külön kvótanépszavazást tartott és azóta is hetente elmondja, hogy nem fogadunk be senkit, nemrég elindult a ENSZ-et megállító plakátkampány, amelyből mindenki megtudhatja, hogy az ENSZ arra akarja rávenni hazánkat, hogy fogadjon be migránsokat. (Ez amúgy nem igaz.)

Ezen a ponton érdemes felidézni azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor úgy 2 és fél éve, 2015 szeptemberében mondott el az ENSZ Közgyűlésén. Ekkor még úgy gondolta, hogy a „migránsokat” egy „világkvóta” szerint kell befogadnia az országoknak. Orbán szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni az általa népvándorlásnak nevezett folyamat terhét. „Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolja Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordul:

Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.” - Orbán Viktor, 2015 szeptember

Orbán a nemzetközi közösség előtt arról beszélt, hogy „őszinte részvétet” érez azok iránt, akik „otthonuk elhagyása mellett döntöttek”. Szerinte a migránsok a saját kormányaik és a nemzetközi politika rossz döntései miatt szenvednek: 

A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai.
Azóta már arról szól a kormányzati kommunikáció, hogy a menekültválságot Soros György szervezi. 

Szintén érdekesen csengenek ma a muszlimellenességről szóló szavai:

Én egy keresztény országból jövök, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát. A muzulmán hit, amit tisztelünk és becsülünk, nem felelős ebben a tömeges migrációs mozgásban. Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az erőfeszítéseinkhez, hogy megelőzzük a muszlim-ellenes érzelmek terjesztését.

A teljes videót Orbán Viktor beszédéről a linken keresztül érheti el!