Nincsenek az Országgyűlésben, mégis a Momentumnak esett neki a kormány

MNO Belföld   2017. november 13. , 14:58

Gaal Gergely KDNP-s képviselő napirend előtt bírálta a Momentum Mozgalom politikai akcióit az Országgyűlésben, majd válaszában Völner Pál államtitkár folytatta a parlamenten kívüli párt kritizálását. A Momentumnak a kereszténydemokrata képviselő felrótta, hogy az megakadályozta a budapesti olimpiai játékok megrendezését, továbbá jelenlegi akciójukat is élesen támadta.

A szeptember közepén az elhalálozott Rubovszky György helyére bekerült ifjú kereszténydemokrata politikus szerint a Momentum a polgárok többségének akarata ellen szervezkedik, amikor a civil szervezetek átláthatóbb működéséről szóló szabályozás ellen lép föl. A felvetésekre Völner Pál válaszolt a kormány képviseletében.

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a fiatal párt Soros-érdeket szolgál, amikor népszavazási kezdeményezésével akadályozza a migrációt segítő szervezetek finanszírozásának átláthatóságát. Mint mondta, a Momentum annak ellenére teszi ezt, hogy a nemzeti konzultáción 1,7 millió magyar állt ki a civil szervezetek átláthatóságának a biztosítása mellett.

Völner Pál hozzáfűzte: információi szerint Soros György 18 milliárd dollárral segítette ki a Nyílt Társadalom Alapítványt. Végül reményét fejezte ki, hogy a Momentum csak „ilyen momentumnyi felszólalások erejéig kerülhet be a magyar parlamentbe”.

A Momentum Mozgalomnak nincs képviselője az Országgyűlésben.