Nem törlesztette határidőre adósságát az ORÖ

mno.hu   2018. január 12. , 13:04

Állítólag abban bíznak, hogy a kormány megvásárolja a Gellérthegy utcai székházukat.

Nem fizette vissza határidőre 300 millió forintos adósságát az ORÖ – írja a Romnet. A portál szerint a szervezet abban bízik, a kormány ez év elején vagy elengedi a milliárdos botrányprogramból fennmaradt visszafizetési kötelezettségét, vagy megvásárolja a Gellérthegy utcai székházukat.

A Romnet felidézi: az emberi erőforrások minisztere által lefolytatott vizsgálat számos szabálytalanságot állapított meg az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világba nemű programjával kapcsolatban, ezért a kifizetett 2,5 milliárd forintos támogatásból 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a roma szervezettől. Az ORÖ egy teljes éven át nem tudott fizetni, így 2016 karácsonya előtt „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, hogy rendezni tudja adósságát, és a maradék 300 millió forintra részletfizetési megállapodást kötöttek, havi 7 millió forintos keretösszeggel.

A minisztériummal kötött megállapodás szerint 2017 végéin egy összegben kellett volna visszafizetni a maradék adósságot, de az önkormányzat ennek nem tett eleget.

 

Fotó: nepszava.hu