Mirkóczki: Orbán csak a saját szavazóit képviseli

Hír Tv   2017. november 14. , 13:08

Cinikusnak nevezte a Jobbik szóvivője Orbán Viktor reakcióját Tállai András ügyére.

Az ATV.hu munkatársának a miniszterelnök úgy nyilatkozott, gratulál Tállai Andrásnak, amiért a Mol illetékes képviselőivel történt tárgyalása során a NAV elnök elérte, hogy Mezőkövesd térségében csökkentsék a benzinárakat.

Mirkóczki Ádám emlékeztetett, hogy Tállai András nem mezei parlamenti képviselő, hanem adóügyi államtitkárként ő irányítja a Nemzeti Adó és Vámhivatalt. Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnöknek menesztenie kellene Tállai Andrást, és a helyére egy olyan szakembert kellene kineveznie, aki független a pártpolitikától.

„Ha komolyan gondolja, hogy Magyarországon az üzemanyagok tekintetében lépni kell, és ebben szerintem azonosan gondolkodunk, ha ők ezt így komolyan is veszik, csak akkor az üzemanyag jövedéki adóját kellene csökkenteni, ami abszolút a kormány hatásköre, és Tállai Adrásnak abszolút van beleszólása, ekkor ugyanis mind a 106 választókerület és nagyságrendileg mind a 3200 magyar települést egységesen, az ott élőket könnyebb helyzetbe hozzák és javítják” – reagált Mirkóczki Ádám.

Az Együtt szerint a pártállami időket idézi a mezőkövesdi benzinár-csökkentés. Juhász Péter szerint Tállai András a halmával élt vissza, amikor elintézte, hogy választókörzetében a MOL levigye az üzemanyagárakat.

„Vérlázítónak tartjuk, hogy ilyen módon próbálja meg a Fidesz magához édesgetni a választókat, egyesével, darabra, kiszolgáltatva gyakorlatilag őket, meggyőződésünk, hogy a piacgazdaság rendes működését kellene a Fidesznek rendesen garantálni, és akkor nem lenne szükség arra, hogy a NAV elnök a hatalmával visszaélve, nem tudjuk, milyen eszközökkel és mit kapott cserébe azért, hogy egy piacon működő gazdasági társaság az csökkentse az ő választókerületében a benzin árát” – reagált az Együtt elnöke.