Kósa Lajost egy csengeri háztartásbeli szívatta éveken át az eurómilliárdokkal

Index   2018. március 13. , 15:22

Kósa Lajos egy bő 3 perces videómonológban mondta el, pontosan mi történt a 4,3 milliárd eurós megbízásról szóló papír körül. Az továbbra sem derül ki, miért ment bele az egészbe Kósa.

Azzal kezdi, hogy 2012 őszén kereste fel egy ügyvéddel egy hölgy, aki Csengerben háztartásbeli, és azt állította, hogy nagy örökségnek lett tulajdonosa, és segítséget kért, hogy hogyan használja fel jól a pénzt. Olyan adatokat és iratokat mutatott be, amelyek ezt valószínűsítették, alátámasztották.

Azt nem mondta el Kósa, hogy pontosan mi volt a megállapodásuk lényege, ki miért járt volna jól, ki mit ígért ebben a "bizniszben". Arról sincs szó, hogy miért kellett közjegyző és közokirat ehhez az egészhez.

Egy idő után, 2016 végén, 2017 elején Kósa úgy látta, ebből az égvilágon nem lesz semmi, más információk alapján is rájött, hogy a hölgy őt megtévesztette, a történet humbug. Ekkor beszüntette vele a kapcsolatot.

„Soha egy fillérhez nem nyúltam hozzá, soha semmilyen bankszámla feletti rendelkezést nem adott át a hölgy, azt a bank nem fogadta el, soha egy fillért nem fogadtam el, úgyhogy a lelkiismeretem tiszta. Vannak ilyen megkeresések, próbáltam a közösség javára fordítani. Ma már tudjuk, hogy ez egy szélhámosság, a hölgy mást is becsapott, úgy tudom, eljárást is kezdeményeztek ellene” – mondja.

Kósa többször megismétli, hogy pénzt nem fogadott el a hölgytől. A végén azzal zár, hogy "Nem lennék meglepve, ha mindenfajta egyéb dokumentum is előkerülne, hamisítás, vagy valami egyéb dolog, mert választási kampány van." Azt is mondta, hogy a hölgy a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot 2010 előtt. 

A nagy kérdés: hogy' a fenébe lehet, hogy egy csengeri háztartásbeli nő éveken át szívatta az ország egyik első számú döntéshozóját, akire milliárdos programokat, döntéseket bíznak rá elvileg.

Hiteles a Magyar Nemzet által közzétett közjegyzői okirat – ismerte el Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Nemzet kérdésére Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Elmondta: az ügy 2012-ben kezdődött, amikor egy volt iskolatársának jó ismerőse, egy hölgy azt állította neki, nagy összeget fog örökölni Németországból, és tanácsot kért tőle.