Két órára leállt a termelés a Bosch egyik miskolci üzemében

hirtv.hu   2018. február 12. , 18:23

Megtartották kétórás figyelmeztető sztrájkjukat a miskolci Bosch dolgozói – jelentős többségük csatlakozott a munkabeszüntetéshez. A demonstrációra a szakszervezet szerint azért volt szükség, mert a tavaly elkezdett bértárgyalások megrekedtek, a munkáltató pedig elzárkózott a további párbeszédtől.

Két órára leállt a termelés a német tulajdonú Bosch-csoport egyik miskolci telephelyén. A nappali műszakban dolgozók 90 százaléka, 508 ember csatlakozott a délelőtti munkabeszüntetéshez. Az akciót a munkásokat képviselő Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szövetsége (ÉTMOSZ) szervezte, mert a korábban elkezdett bértárgyalások megrekedtek a munkáltatóval. Szerintük a cég által egyoldalúan megállapított 9 százalékos béremelés nem elegendő.

„A részvétel nyilván annak tudható be, hogy a dolgozók elégedetlenek a fizetésükkel. Mindenki tudja, hogy a régióban alacsonyak a bérek a magyarországi viszonylatban, most a dolgozók meg tudták mutatni, hogy ezzel elégedetlenek” – közölte Fridrik István, az szakszervezet miskolci vezetője.

A dolgozók a sztrájk ideje alatt az étkezőben voltak. A szakszervezet elnöke eredményesnek értékelte a munkabeszüntetést, most a vállalat reakciójára várnak.

„Láttuk az arcukon az elképedést, hogy sokkal több munkavállaló jött ki, mint amire számítottak. Úgy gondolom, hogy az elkövetkező napoknak lesz az eredménye, hogy ha küldenek meghívót egy újabb tárgyalásra” – nyilatkozta Janik Tamás ÉTMOSZ-elnök.


A cikk folytatásáért kérjük kattintson az alábbi linkre!