Iránytű: Sneider Tamás a legesélyesebb ellenzéki jelölt a hatvani körzetben

Hír Tv   2018. március 13. , 09:21

A fideszes Szabó Zsolt korábbi hatvani polgármester és a jobbikos Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke közt dőlhet el az egyéni mandátum sorsa a Heves megyei 3. választókerületben (Hatvan központtal) – derül ki az Iránytű Intézet reprezentatív, 500 fős mintán készült felméréséből.

A választókerületi felmérés szerint azok körében, akik rendelkeztek egyértelmű preferenciával a választók 43 százaléka a Fidesz–KDNP, 34 százaléka a Jobbik jelöltjére voksolna. Tóth Norbertre, az MSZP–Párbeszéd és a DK közös jelöltjére 16 százalék szavazna. A felmérés eredményei összevethetők a 2014-es országgyűlési választás eredményével: akkor Szabó Zsolt 41,2 százalékot, Sneider Tamás 31 százalékot ért el, a baloldal jelöltje pedig 21,9 százalékot szerzett.

A teljes népességen belül magas a részvételi hajlandóság, de a jelölt- és pártpreferenciával nem rendelkező szavazók aránya is. A Fidesz–KDNP jelöltjének támogatottsága jelentősen elmarad országos átlagától, a teljes népességnek mindössze 24 százaléka szavazna rá. Részletek a Magyar Nemzet Online-on. 

További választókerületi felmérések a Magyar Nemzet és az Iránytű Intézet közös választási oldalán, a kireszavazzunk.hu-n.