Fidesz-közeli emberek buszoztatják a szavazókat a határon

Hír Tv   2018. április 08. , 12:02

A Hír TV több kelet-magyarországi faluban járt. Információik szerint Fidesz-közeli emberek buszoztatják a szavazókat az ukrán–magyar határon.

A Célpont stábja több kelet-magyarországi faluban járt, a látottakról Major-Ádám Andrea, a Célpont egyik riportere küldött helyszíni tudósítást:

„Tiszabecsnél az első szavazó már háromnegyed hatkor átlépte a határt, eddig különösebb fennakadás nem volt, az átjövők szerint nagyjából félórás várakozásra kell számítani a határnál, hogyha személy-gépjárművel érkeznek” – kezdte a Hír TV munkatársa.

Hozzátette: „A helyiek szerint az átlagosnál valamivel többen jöttek át a mai napon a határon, azonban igazán nagy forgalom később várható. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a határátkelőnél mindent megtesznek annak érdekében, hogy a belépés zavartalanul menjen. Ennek érdekében akár több átkelőt is megnyitnak. Több kisbuszt is látunk átjönni a határon, illetve a tiszabecsi határátkelő és a települések között többször fordulnak öt-, illetve hétszemélyes gépjárművek. Információink szerint a határ túloldaláról szervezetten hordják a szavazókat. Több száz ukrán–magyar állampolgár utaztatását szervezték le így a Fideszhez közel álló magánszemélyek. Az erről készült felvételeket a Célpont keddi, rendkívüli különkiadásában láthatják majd.”

Megnyitott több ideiglenes határátkelőt a kormány a választások napjára. A Célpontnak nyilatkozó határőr szerint a kormány azt rendelte meg, hogy április nyolcadikán nem lehet tumultus, ha kell, lazítani kell az ellenőrzést az EU schengeni határán, ahol virágzik a csempészet, és most már a voksturizmus is.