Elszámoltatná a Fidesz plakátvásárlását a Jobbik

mno.hu   2018. február 12. , 18:32

A nagyobbik kormánypárt olcsóbban jutott plakáthelyekhez. A Jobbikra pedig gigabírságot rótt ki az ÁSZ.

„Hiába tette kötelezővé a Fidesz, hogy a pártok csak a lehető legdrágább listaárakon plakátolhatnak, a hazug kerítésbontós óriásplakátjaira még a tavalyi árakon bérelt ki mintegy ezer felületet a kormánypárt" – hívta fel közleményben a figyelmet a Fidesz lépésére a Jobbik.

Az ellenzéki párt emlékeztet: az egyik kormányközeli plakátcég 2018. január 1-től – épp a választás előtti időszakra – 50 százalékkal megemelte az óriásplakáthelyek listaárait, ám a január 29-én Kubatov Gábor pártigazgatóval megkötött szerződésben még a 2017-es listaáron számolta el a hirdetési felületeket.

Vagyis a Fidesz olcsóbban jutott plakáthelyekhez, mint a többi párt. A 24.hu cikke szerint a két listaár közötti különbséggel a Fidesz mégiscsak jelentős kedvezményhez jutott: a feltüntetett nulla százalék helyett valójában 33 százalékkal olcsóbb lett a számla, 340 plakáthely esetében ez 30 millió forintos tétel.

Az egykori fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék pedig épp azért büntette meg a Jobbikot, mert a számvevők szerint az ellenzéki párt tavaly év elején 331 millió forinttal olcsóbban plakátolt, vagyis ekkora összegű tiltott támogatást fogadott el. Ugyanekkora összeget az államkincstár von majd le a pártnak járó állami támogatásból. A kincstár már jelezte, hogy ezt elhalasztják a választások utánra.


Fotó: Europress/NurPhoto/Mateusz Wlodarczyk

A cikk folytatásáért kérjük kattintson az alábbi linkre!