Bónuszt kapnak a túlterhelt mentőállomások dolgozói

mok.hu   2017. szeptember 14. , 12:07

A munkatársak fizetése november 1-jétől 12 százalékkal, jövő januártól 10 százalékkal nő.

A tervek szerint már novembertől kiemelt juttatást kapnak az átlagosnál nagyobb munkaterhelésnek kitett mentőállomások dolgozói. A dolgozónként átlagosan évi bruttó (!) 70-100 ezer forintos bónuszt saját forrásból fedezi az Országos Mentőszolgálat - tudta meg a Magyar Idők.

Az Országos Mentőszolgálat saját költségvetéséből havonta 20 millió forintot tud a juttatásra felhasználni, ami dolgozónként átlagosan évi bruttó 70-100 ezer forintos bónuszt jelent azoknak, akik az átlagosnál többet dolgoznak. A részmunkaidősök a részmunkaidejük arányában részesülnek a juttatásból. Az első bónuszokat a tervek szerint a szeptemberi teljesítmény alapján már novemberben kifizetik.
A terhelési bónusz kizárólag az elvégzett munka mennyiségében tapasztalható különbségeket hivatott kompenzálni.

Mint ismeretes, az egészségügyi szakdolgozók, így a mentők jelentős része november 1-jétől újabb 12 százalékos fizetésemelésben részesül, a szakorvosok pedig bruttó 100 ezer forintos alapbéremelésre számíthatnak ugyanettől az időponttól. Jövő januártól pedig 10 százalékkal (ezzel együtt az elmúlt években összesen 67 százalékkal) nő a mentők bére.

A Magyar Orvosi Kamara bejegyzését ITT olvashatja.