A Soros-tervről indít újabb konzultációt a kormány

MNO Belföld   2017. szeptember 13. , 22:09

Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről – írta szerda este az Origo a Fidesz és a KDNP velencei frakcióüléséről szóló cikkében. Az Orbán Viktor: Ha harmadszor is nyerünk, a Soros-terv elbukik című írás szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, „kívülről mozgatják őket”.

Az Európai Unió Bírósága döntéséről a kormányfő azt mondta, hogy a „Soros-terv jelenti az igazi veszélyt”. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni , idézi a cikket az MTI is. Az EUB a magyar és szlovák kvótakeresetet utasította el  – Pozsony elfogadta az uniós döntést, a magyar kabinet azonban tovább harcol ellene.

„Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik” – jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülésen. Mint az Origo hozzátette, a  miniszterelnök szerint a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. 

A háromnapos kihelyezett frakcióülés miatt lényegében hermetikusan lezárták a velencei Velence Resort & Spa hotelt. A kormánypárti képviselők, államtitkárok és olyan vendégek, mint például Schmidt Mária, már kora délutántól érkeztek a szállodába. Kérdezni nem lehetett tőlük, az újságírók nem közelíthették meg az épületet – a kormányközeli Origo azonban így is közvetíteni tudta Orbán Viktor szavait.