A parlamentbe jutást kockáztatja az MSZP, legalább 10 százalékot kell kapniuk

168ora.hu   2018. január 12. , 08:10

Közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd, a névsort Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, aki a két párt közös miniszterelnök-jelöltje is lesz – mondta az MSZP elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva.

Arról, hogy a listán hány helyet kapna a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt, Molnár Gyula közölte, a helyekről nincs még konkrét és végleges megállapodás, azon dolgoznak, hogy a következő parlamentben a Párbeszédnek önálló frakciója legyen.

Igennel felelt arra a kérdésre, hogy a közös lista azt jelenti, hogy a parlamentbe kerüléshez az összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát kell elérniük.

A pártelnök elmondta, a listáról hivatalosan február 10-én – az MSZP kongresszusán – döntenek hivatalosan, de úgy tekintik, hogy a döntés politikai értelemben megszületett. Jelezte, mindenki felé nyitottak az együttműködésre egészen február 16-án éjfélig.

A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul.

Az MSZP bizakodónak tűnik, pedig nem lehetnek annyira biztosak abban a 10 százalékban. Az összes hazai közvélemény-kutató átlaga szerint az MSZP támogatottsága 7-8, a Párbeszédé pedig egy százalék a teljes népesség körében.


Fotó: index.hu

A cikk folytatásáért kérjük kattintson ide!