„A kormány megint átverte az egészségügyi szakdolgozókat”

alfahir.hu   2018. február 13. , 10:30

Orbán Viktor 2017 decembere után most februárban is becsapta az egészségügyi dolgozók javarészt – írja közleményében Lukács László György, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa. Lukács szerint, ahogyan decemberben a 12 százalékos emelés, úgy most az előrehozott 8 százalékos béremelés sem jelent meg hó elején az egészségügyi szakdolgozók pénztárcájában.

„Többségük ugyanannyit vitt haza a mostani emelés után is, mint az előző hónapokban, miközben a kormány mindenkivel azt hitette el, hogy a fizetésük emelkedik” – írja a jobbikos képviselő.

Szerinte a kormány ezzel megint átverte az egészségügy legszegényebbjeit.

Mint fogalmaz: „Mindenki tudja, hogy nincs az a közpénz, amit Orbán Viktor ne tudna eltüntetni, de az egészségügy legszegényebb dolgozóit így becsapni és meglopni még is csak kevesen tudják. Orbán Viktort nem érdekli az egészségügyi dolgozók megalázóan alacsony bére. A Miniszterelnököt csak a saját és a hozzá közel álló vállalkozók gazdagodása érdekli. Amikor róluk van szó, semmi sem kevés, amikor az egészségügyről, akkor még azt a keveset is úgy adja oda, hogy abból semmi se jusson a dolgozóknak”.

Lukács László György kiemelte: Jobbik a Fidesszel ellentétben hisz az erős és sikeres állami egészségügyi rendszerben, ahol a dolgozók kiszámítható körülmények között a nyugat-európai béreket megközelítő fizetésért tudnak dolgozni.

„Erről rövidtávon az egészségügyi közkiadások jelentős emelésével, hosszútávon pedig a bérunió megvalósulásával fogunk gondoskodni” – zárul a Jobbik képviselőjének közleménye.