Volt egyszer egy jászberényi arborétum

Budai Lóránt/Facebook - hotek.hu   2018. január 18. , 12:20

A kert és arborétum a Rákóczi utca, a Sportpálya utca, a Liget utca, illetve a Líceum utca által körbezárt területen fekszik. A főiskola udvarára a Rákóczi, illetve a Sportpálya utca felől lehet bejutni, az arborétum viszont jelenleg elzárt terület, minden oldalról kerítés veszi körül.

"A közel 1 hektárnyi, kerítéssel körbezárt terület az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő jászberényi jégpálya közvetlen közelében található. A kert 1986-ban épült és 2003 óta áll helyi jelentőségű természeti oltalom alatt. Ám a többek között György Rusvai főkertész barátom által is telepített és egykor gondosan ápolt, rendezett növénygyűjtemény az elmúlt évek során elhagyatottá vált, a területen elburjánzott a vegetáció. Talán egyszer valakinek újra fontos lesz ez a valaha szebb napokat (és több törődést) látott terület…" - olvasható Budai Lóránt jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjének közösségi oldalán.

A Herman Ottó Természetvédő Kör újonnan induló „Helyi védett területek természetvédelmi állapotjavulásának elősegítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében”című programja számba veszi Jász-Nagykun-Szolnok megye 32 meglévő helyi jelentőségű védett természetvédelmi területét és új természeti értékek védetté nyilvánításában is szerepet vállal. A helyi védetté nyilvánítás az önkormányzatok jogköre, ők azonban gyakran nem rendelkeznek elegendő idővel és erőforrással ahhoz, hogy hatékonyan megőrizhessék a települések természeti értékeit. - írja a hotek.hu .


Fotó: hotek.hu

Budai Lóránt, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének eredeti bejegyzését itt tudják megtekinteni!