Szabó Tamás polgármester belátta, kudarcot vallott

Budai Lóránt - Facebook   2018. január 25. , 10:13

2009-ben alakult meg a Jászok Földjén Turisztikai Egyesület. Az Egyesület célja – többek között - a Jászság turisztikai fejlesztése, területi, kulturális örökségének megőrzése, hagyományainak ápolása, továbbá a turizmussal, természetvédelemmel, hagyomány ápolással, kultúrával összefüggő marketing tevékenység erősítése.

Ám korábbi szándékaival ellentétben az egyesület a fentebb megjelölt célok megvalósításához aktívan mégsem tudott hozzájárulni. Ezért néhány évvel ezelőtt az egyesület közgyűlése úgy határozott, hogy a dinamizmus érdekében egy új vezetésbe helyezi bizalmát: megválasztotta új elnöknek Dr. Szabó Tamást, Jászberény polgármesterét.

Ezzel szemben az egyesület nemhogy új lendületet nem vett, egy friss polgármesteri tájékoztatás szerint a taglétszám is változatlan és szervezetfejlesztés sem történt. Jászberény első embere egy levélben a következőképpen fogalmaz:

„Az Egyesület érdemi és költségvetési szempontból releváns munkát csak a későbbi időkben, várhatóan 2019-ben végez.”

Ennél persze sokkal nagyobb probléma, hogy Szabó munkája nemcsak az egyesületben értékelhetetlen, 2014-es újraválasztása óta a város életében sem tud jelentős előrelépést felmutatni. Talán éppen ezért van, hogy a közelmúltban a fideszes képviselők egyhangú támogatásával 4 milliárdos hitel felvételéről döntött, melyet ezúttal az az MKB Bank folyósítja majd, melynek egyik fő részvényese, Mészáros Lőrinc, vezérigazgatója pedig Balog Ádám, a helyi testület egyik tagjának fivére.


Fotó: 444.hu

Budai Lóránt, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének teljes bejegyzését itt tudják megtekinteni!