Gyanús körülmények? Csornán a napelemgyárról kérdezett a Jobbik

kisalfold.hu   2017. szeptember 13. , 12:56

Magyar Zoltán arra keresi a választ, hogy mennyi közpénz került a beruházásba, milyen feltétekkel és garanciákkal. Történt-e költségvetési csalás, illetve ki a felelőse annak, hogy az üzem nem valósult meg?

A Jobbik a legfőbb ügyésztől vár választ a napelemgyár kapcsán szerintük felvetődő esetleges visszásságokra. Magyar Zoltán, a párt országgyűlési képviselője az üzem előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Polt Péternek írásban nyújtotta be kérdéseit, például azt, hogy indít-e vizsgálatot a csornai fejlesztés ügyében.„A gyár létesítése a Fidesz kampányígérete volt. Előrelépés azonban nem történt, sőt, egyre több a gyanús körülmény. Minisztériumoktól, állami szervektől kértem eddig tájékoztatást, de még így sem sikerült megfejteni a részleteket. Bízom benne, hogy a legfőbb ügyész utánajár az általam feltett kérdéseknek" – mondta Magyar Zoltán.

A politikus arra keresi a választ, hogy mennyi közpénz került a beruházásba, milyen feltétekkel és garanciákkal. Történt-e költségvetési csalás, illetve ki a felelőse annak, hogy az üzem nem valósult meg?

„Egyúttal azt is szeretném, ha a térség országgyűlési képviselője is megosztaná információit a napelemgyárról" – tette hozzá.

 

Fotó: alfahir.hu

 

A cikk forrása: kisalfold.hu