Mutyizás Orosházán

helyiválasz.hu   2017. december 07. , 13:15

Az önkormányzat hagyja a másnak egyébként értékes ingatlanokat – 1.8 millió, illetve 716 ezer forintért – elveszni. Ha két alpolgármesterrel kevesebb lenne, már az ő egy havi bérükből felújíthatták volna a két ingatlant...

Dr. Szabó Ervin jobbikos képviselő rántotta le a leplet a fideszesek újabb gyanús ügyletéről.

Az alábbiakban az orosházai képviselő-testület ülésén történtekről olvashatják el a képviselő bejegyzését.

„2017. november 30-i képviselő-testületi ülésen a Fidesz önkormányzati képviselői a városvezetés indítványára lehetővé tették az Orosháza tulajdonát képező 46 m2-es Hegedűs István utca 16/A szám alatti, valamint a 44 m2-es Szentesi út 28. szám alatti ingatlanok eladását.

A városvezetés indoka az volt, hogy semmilyen fejlesztési elképzeléssel nem rendelkezünk az ingatlanok hasznosítását illetően, és különben is a lakások rossz műszaki állapota miatt bérbe adni nem lehetséges. Az egyik lakás 2013. óta míg az utóbbi 2016. óta üresen áll.

Számomra ez a hozzáállás elfogadhatatlan.

Érdeklődők jelentkeztek az ingatlanok megvétele iránt, így derült az ki, hogy az önkormányzatnak vannak – és még ki tudja hány – üres ingatlanai, amiről senki sem tud.

Kértem, hogy újítsuk fel a következő évi költségvetésünk terhére ezen ingatlanokat és ne a mutyizást válasszák. Biztosítsuk ezeket az arra szociálisan rászorult családoknak.

Az önkormányzat hagyja a másnak egyébként megérő értékeinket – 1.8 millió, illetve 716 ezer forintért – elveszni. Ha két alpolgármesterrel kevesebb lenne, már az ő egy havi bérükből felújíthattuk volna e két ingatlant.

Kértem, a jelenleg üresen álló ingatlanokról adjanak részemre írásban pontos tájékoztatást.

Minden egyes meghirdetett szociális bérlakásra – ha csak az nem a Garzonbérlők házában található, 17-26 m2 közötti, egyszobás – legalább 10-en jelentkeznek, melyből csak 1 lehet a nyertes, azaz feltétlenül enyhítenünk kell a szociális önkormányzati bérlakáshiány okozta krízishelyzeten.

Az adásvételeket követően ezen cselekményük miatt a szükséges jogi lépést meg fogom tenni, hiszen rendkívül alacsonynak találom a becsértéket, és indokolatlannak magát az eladást.

Indítványomra Elekes Lajos alpolgármester reagált úgy, hogy Lövei Ferenchez a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnökéhez intézett kérdést, aki elmondta: „Egyértelműen meg tudom erősíteni Elekes Lajost. A városunkban az arra jogosultaknak tudunk szociális bérlakást biztosítani. Nem szenvedünk hiányt”, és még azt is hozzátette: „Szabó képviselő javaslatára igen nagy hátrány és vagyoni kár érte a városunkat, más adófizető polgárok pénzével.”

Az eredeti bejegyzést itt tudja megtekinteni!

Fotó: keleten.hu